25 september 2022 in Hoorn

Bekijk de foto's van vorige edities!

de Nationale Hulpverlenersdag

Bekijk de foto's van vorige edities

Comité van aanbeveling

Stichting HulpverlenersRespect heeft als doel het vergroten van respect voor hulpverleners op  een zo breed mogelijk draagvlak, onder andere door de organisatie van de Nationale Hulpverlenersdag.

De stichting heeft een Comité van Aanbeveling aangesteld, dat als taak heeft de doelstelling van de stichting uit te dragen naar hun achterban: het bedrijfsleven, de burger en de politiek.

Het Comité van Aanbeveling van Stichting HulpverlenersRespect bestaat uit de volgende personen:

Jan Nieuwenburg- burgemeester Hoorn

Afbeeldingsresultaat voor jan nieuwenburg pvda

 

Onno van Veldhuizen-  Burgemeester Enschede

81449_75882_onno_van_veldhuizen “Ik ben trots op alle hulpverleners. Natuurlijk politie, brandweer en ambulancepersoneel, maar bijvoorbeeld ook de medewerkers van Rode Kruis, ziekenhuis, EHBO, Slachtofferhulp, duikteams, toezichthouders en dierenambulance. Zij staan dag in dag uit, nacht in nacht uit met hun poten in de modder en maken soms verschrikkelijke dingen mee. Ik kan daar alleen maar diep respect voor hebben.”
Frans de Voeght - Voorzitter NVSHV
 F_de_Voeght "Ik heb het mooiste beroep van de wereld! Geen vak is zo afwisselend als de acute zorg. Toch heeft 31 procent van mijn collega SpoedEisende Hulpverpleeg-kundigen weleens overwogen om te stoppen vanwege agressie. Vergroten van het respect voor hulpverleners, dat is het doel van de Nationale Hulpverlenersdag. Dit uitgangspunt onderschrijft de Nederlandse Vereniging Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen (NVSHV) natuurlijk van harte. Dag én nacht je vak en met passie en enthousiasme kunnen uitoefenen: wij gaan ervoor!"
Sander Schelberg - Burgemeester Hengelo, 
  Sander_Schelberg "De samenleving vraagt aan politie-mensen om onze veiligheid te bewaken. Dat is hun taak, op ons verzoek. Dat doen beroepsmensen maar er zijn ook politie-mensen die daarvoor hun vrije tijd opofferen. Deze politievrijwilligers en volontairs werken aan onze veiligheid met dezelfde professionele opleiding en houding als hun beroeps-collega’s. Zoiets is goud waard voor de samenleving.
Dus moeten wij hen waarderen in plaats van schaden. Respect voor de politiemensen. Beroeps en vrijwillig!"
Jan de Boer - Burgemeester Buren (Gelderland)  
Jan_de_Boer "Het zou niet nodig moeten zijn om de Nationale Hulpverlenersdag te organiseren. Helaas is er de laatste jaren steeds meer agressie tegen onze hulpverleners. De stichting wil met haar activiteiten het respect bevorderen voor onze professionele en vrijwillige hulpverleners. De kracht van deze dag is dat het uitgaat van de mogelijkheden van hulpverlening en daar geloof ik in. Laat zien wat je in huis hebt en overtuig daarmee het publiek."
Annemarie Jorritsma Fred Teeven In Memoriam

Eberhard van der Laan

Fractievoorzitter VVD Oud Politicus Burgemeester Amsterdam
Annemarie Jorritsma Fred Teeven Eberhard_van_der_laan_6765_(2)

 

Alle leden van het Comité van aanbeveling zijn net als bestuursleden, werkgroepleden en ambassadeurs vrijwilliger voor Stichting HulpverlenersRespect. Zij worden niet betaald voor hun steun en activiteiten.