25 september 2022 in Hoorn

Bekijk de foto's van vorige edities!

de Nationale Hulpverlenersdag

Bekijk de foto's van vorige edities

Ambassadeurs

De ambassadeurs Stichting Hulpverlenersrespect zijn stuk voor stuk mensen die een speciale band hebben met hulpverleners en ze daarom een warm hart toedragen.

Onze ambassadeurs zijn:

  • Klaas Wilting, voormalig hoofd voorlichting Korps Amsterdam-Amstelland
  • Frederik de Groot, acteur

 

Klaas_WiltingKlaas Wilting

Bijna dagelijks lees je in of hoor je via de media dat er ergens in ons land een hulpverlener te maken heeft met verbaal of fysiek geweld. Onbegrijpelijk, want hulpverleners, het woord zegt het al, willen en doen niet anders dan hun medeburgers, mensen zoals u en ik, hulp bieden en dat doen ze adequaat en professioneel op een wijze waar wij trots op moeten zijn. Mensen die door wat voor oorzaak ook in een vervelende situatie terecht zijn gekomen en hulp van hulpverleners hard nodig hebben. Mensen die dolgelukkig zijn dat de hulpverleners voor ze klaar staan.

En voor die hulpverleners is het onbegrijpelijk, maar ook bijna onverteerbaar dat ze vaak worden tegengewerkt wanneer ze op straat hulp verlenen, met fysiek en verbaal geweld worden geconfronteerd. Wie helpt die hulpverlener, wie ondersteunt die hulpverlener?

Gelukkig is er ook de Stichting Hulpverlenersrespect. Deze stichting draagt respect uit en waardeert het werk van onze hulpverleners. Dat doet ze waar nodig het hele jaar door, maar in het bijzonder op de Nationale Hulpverlenerdag, om het jaar op de eerste zondag van oktober.  Toen ik werd gevraagd ambassadeur te worden hebben ik direct ‘JA’ gezegd. Omdat ik vind dat onze hulpverleners geen hoon en/of klappen verdienen, maar ons aller respect. Respect voor hun uitstekende werk voor mensen die geholpen moeten worden. Die de handreiking krijgen die ze zo hard nodig hebben. Voor mij is het motto: “Hulde en Respect voor onze Hulpverleners. Ik ga er voor.”

Frederik_de_Groot_fotoFrederik de Groot

Wij burgers rennen ons dagelijks een slag in de rondte om onze kinderen ergens af te leveren, een vergadering te halen, rijden – bezakt en beladen – honderden kilometers om een vakantie te kunnen beleven.

We gaan er doodgemoedereerd vanuit dat wij en onze kinderen veilig thuiskomen. TOTDAT…….Iets gaat mis!
Alles gaat mis! ” Help, 112 ”

WE HEBBEN EEN VANGNET NODIG! ‘ Het vangnet’ komt en biedt kostbare – op de situatie toegesneden – HULP!

Die HULP lopen wij in de weg! Dit VANGNET wordt gehinderd, uitgelachen, gemolesteerd! DIT GEBEURT VANDAAG IN NEDERLAND! Belachelijk, en daarom ben ik ambassadeur voor Stichting Hulpverlenersrespect.

 
 

Vrijwillige ambassadeurs

Onze ambassadeurs zijn net als bestuur,  werkgroepleden en leden van het comité van aanbeveling vrijwilligers. Zij worden niet betaald.