25 september 2022 in Hoorn

Bekijk de foto's van vorige edities!

de Nationale Hulpverlenersdag

Bekijk de foto's van vorige edities

Doelstelling

Kortweg is de doelstelling van Nationale Hulpverlenersdag: vergroten respect voor alle hulpverleners, in de breedste zin van het woord.

Respect vergroten

De doelstelling van Stichting Hulpverlenersrespect is om het respect voor hulpverleners te vergroten. Dit doen we door tijdens de Nationale Hulpverlenersdag waardering en respect te tonen voor het werk van de hulpverlener en de burger bewust te maken van de moeilijke taak die hulpverleners hebben.

Tijdens de interactieve Nationale Hulpverlenersdag tonen diverse hulpverlenende instanties wat en hoe zij dit doen. Soms kunnen bezoekers dit ook zelf ervaren en/of aanschouwen.

Nationale Hulpverlenersdag

Stichting Hulpverlenersrespect hoopt dat, door de organisatie en realisatie van dit evenement, wij bijdragen om het respect voor hulpverleners te vergroten. Elke Nederlander zou (weer) moeten beseffen dat we dankbaar mogen zijn dat er professionele, passionele en enthousiaste hulpverleners zijn die hun beroep dag en nacht uitoefenen.

Doelstellingen

 • Vergroten respect voor hulpverleners door
  • Organisatie Nationale Hulpverlenersdag elk even jaar (2008, 2010 ging helaas niet door ....2012, 2014, 2016, 2018, 2020 (afgelast vanwege Corona crisis etc.)
  • Hulpverleners extra in het zonnetje zetten.
  • Voorlichting op scholen (basis en middelbaar)
  • Verkleinen van de afstand tussen hulpverlener en burger
  • Informeren van burgers over de taken en werkzaamheden van hulpverlenende instanties.