25 september 2022 in Hoorn

Bekijk de foto's van vorige edities!

de Nationale Hulpverlenersdag

Bekijk de foto's van vorige edities

Informatie

Veel spektakel tijdens Nationale Hulpverlenersdag

 

HOORN - Er is komend weekend weer veel te zien en te doen tijdens de Nationale Hulpverlenersdag in Hoorn. Op zondag 25 september kunnen kinderen en volwassenen bij De Schelphoek genieten van spectaculaire demonstraties op land, te water en in de lucht. Van brandweer, tot reddingsbrigade en van marine tot politie, meer dan 50 hulpverlenersorganisatie laten zien wat zij doen. Een fantastisch uitje voor de hele familie.

Het is de zesde keer dat de Nationale Hulpverlenersdag wordt georganiseerd. Tijdens het evenement worden hulpverleners in het zonnetje gezet en kunnen zij laten zien wat hun werk inhoudt. Deelnemers zijn hulpverlenersorganisaties zoals de politie, brandweer, ambulance, defensie, de marine, de kustwacht, reddingsbrigades, zorgorganisaties en toezichthouders.

Schelphoek bij Oranje Buiten
Van 11:00 tot 17:00 uur is alle publiek welkom om het terrein De Schelhoek bij Oranje Buiten. Hier zijn spectaculaire demonstraties te zien. Denk aan een redding vanuit een helikopter op het water, reddingshonden die in actie komen en he omgaan met agressie naar hulpverleners. Bezoekers kunnen meevaren met boten, een brand blussen met een antieke handpomp, scènes beleven met virtual reality en klimmen in de klimtoren. Ook kunnen bezoekers actief meedoen met gespeelde scènes. En natuurlijk zijn alle mogelijke voer- en vaartuigen en vliegend materieel te bekijken.

Locatie
De Nationale Hulpverlenersdag vindt plaats op het terrein van De Schelphoek, bij Oranje Buiten in Hoorn.

Parkeren
Fietsen
Advies voor bezoekers uit Hoorn en omgeving: kom zoveel mogelijk op de fiets. Er is bij De Schelphoek ruimte om uw fiets te stallen.

Trein/bus
Komt u met de trein of bus naar Station Hoorn? Tussen Station Hoorn en De Schelphoek rijdt de hele dag een pendeldienst.

Auto
Parkeren kan op de volgende parkeerterreinen:
• P+R terrein bij het station
• Noorderveemarkt
• Pelmolenpad
Voor deze parkeerterreinen rijdt een gele Amerikaanse schoolbus als pendeldienst vanaf Station Hoorn naar De Schelphoek.
Parkeren kan ook op het ABC-terrein en bij de Nieuwe Wal. Bezoekers kunnen hiervandaan naar De Schelphoek wandelen, of gebruik maken van de pendeldienst tussen het parkeerterrein op de Nieuwe Wal (ABC-terrein) en De Schelphoek.